woensdag 24 september 2014

Hallo Herfst!

Ik hou er van... Buiten tikt de regen op het raam, ik ben lekker binnen aan het werk. Verwarming aan, muziekje erbij, kaarsje aan. Ik kan er ook op mopperen hoor. Want koud en nat is niet goed voor mij en mijn gewrichten. Maar de gezelligheid die nu weer in huis is vind ik heerlijk. Ik heb het natuurlijk over de herfst. Elk seizoen heeft zijn charmes en zolang ik niet door de regen van alles hoef te doen ben ik best blij met meneertje herfst. De kleuren buiten in het herfstzonnetje, mooi vind ik ze! Dus ik ben aan de slag gegaan met een herfstpagina.
Allereerst heb ik de pagina in de gesso gezet en heb ik dat laten drogen. Vervolgens heb ik wat stukjes oud boek verscheurd en opgeplakt. Toen ben ik aan de slag gegaan met sprayinkten. Ik werk met allerlei soorten sprayinkt, in dit geval heb ik gewerkt met Dylusions, Heidi Swapp en Lindy's stamp gang. Goed drogen met de heattool en vervolgens wat paddenstoelen erop geschilderd met acrylverf:
Daarna heb ik met witte acrylverf stippen gemaakt, met sprayinkt en een mask spinnenwebben gemaakt en met mijn gelato's wat schaduw aangebracht:
Vervolgens heb ik er een spin bij getekend met faber castell pitt pens en de tekst "Hallo Herfst" erbij gezet. Om wat meer structuur aan de pagina te geven heb ik herfstblaadjes gestanst met mijn tim holtz stans en koffiefilters. Deze blaadjes heb ik wederom met sprayinkten bewerkt en verkreukeld voor het drogen, zo krijg je een mooi effect. De heattool erop, blaadjes opplakken en mijn herfstpagina is af!


Bedankt voor het lezen en tot een volgende keer!
Liefs Daantje

vrijdag 19 september 2014

Nieuwe Inspiratie

Hallo allemaal,

Het is echt herfstweer vandaag. Tenminste... tot nu toe. Hopelijk komt het zonnetje toch nog even tevoorschijn... Ik vond het in ieder geval tijd worden voor een berichtje van mijn kant. Ik ben namelijk met een aantal zaken bezig:
1. Mijn cursussen bij Andrea Gomoll, zowel FaceCinatingGirls V.2 als artJOURNEYling en mensen wat een heerlijke cursussen. Lekker kliederen en knoeien en het leukste: ik kan er echt mijn eigen stijl in leggen. Heerlijk!
2. De voorbereidingen voor mijn mini workshop op de hobbymaatjesdag in Wilnis op 25 oktober, leuk joh!!!!
3. Kliederen met mijn PanPastel, dankzij Rosita ben ik er met veel enthousiasme mee bezig...
4. Dat is nog geheim... Eind oktober heb ik denk ik een nieuwtje maar ik mag er nog niks over zeggen.... Dus houdt mijn blog en facebookpagina maar gewoon in de gaten, dan hoor je het vanzelf!

Oftewel: ik zit lekker in een flow. In een wattuh? Nou gewoon, weet je wel, als alles gaat zoals je het wilt, of ongeveer wilt, je lekker in je vel zit en lekker bezig kunt zijn. Dan krijg je zin om aan het werk te gaan, om te gaan kliederen en om gewoon bezig te zijn. Maar ook om nieuwe dingen te doen en maken. Dus houdt de boel maar goed in de gaten, Daantje zit in de creëer modus!!!!

Wat voorbeeldjes van de cursus van Andrea:woensdag 10 september 2014

Koffie, Koffie,tijd.....

Zo, het is weer eens tijd voor een berichtje. Ik heb wat tijd voor mezelf en drink dan graag een kopje koffie. Liefst met gezelschap! Ik heb dan ook heerlijk zitten journalen over die koffie... ;-) De pagina is als volgt opgebouwd:
Eerst heb ik een oude boekpagina in stukjes gescheurd. Ditzelfde heb ik gedaan met wat restjes designpapier. Deze stukjes heb ik door elkaar in mijn art journal geplakt met gelmedium. Zie de foto hieronder:

De volgende stap is de boel een kleurtje geven. Om een mooi doorzichtig effect te krijgen heb ik wat aquablauwe verf gemengd met glazing medium van liquitex, zie hieronder het resultaat:Nu mag het art journal even opzij en ga ik verder met het tekenen van een meidengezicht, dit doe ik op aquarelpapier en inkleuren doe ik met gelato's en neocolor II crayons. Vervolgens heb ik wat koffiekopjes uit gestansd:


Ik heb één oranje en het gele koffiekopje ingesneden en zo de drie koffiekopjes in elkaar geschoven. Vervolgens heb ik de dame uitgeknipt, opgeplakt met gel medium in mijn art journal en de koffiekopjes op haar hoofd geplakt met foamtape. Daarna heb ik met een stempel en bruine archival inkt nog wat afdrukjes op de pagina gezet zodat deze wat meer gaat leven en heb ik met washitape een rand gemaakt om de pagina:


Om de pagina 'af' te maken heb ik een leuke tekst gezocht over koffie en deze eromheen gezet met faber castell pitt pens. Dan is dit het eindresultaat:


Tot de volgende keer!!!!

Groetjes Daan