zaterdag 24 mei 2014

This makes me happy....

Vandaag niet 1 maar twee kaartjes! De eerder beloofde vlinderkaart en het kaartje dat ik zojuist af heb gemaakt. Allereerst de vlinderkaart:

Met behulp van de shape art mal van Dutch Doobadoo heb ik twee kaarten gemaakt. De achterste kaart van kraftpapier, de voorste kaart van DCP papier. De randjes van het kraft papier heb ik beïnkt met distress inkt en toen even weggelegd. Het DCP papier heb ik bewerkt met PanPastel, daarna met een mask en versamark beïnkt en nogmaals bewerkt met PanPastel. Op het DCP papier heb ik een stempelafdruk gemaakt met de mooie nieuwe Noor! design stempel silhouette butterfly met bruine archival inkt. De vlinder heb ik ingekleurd met wederom PanPastel en toen heb ik deze kaart op de kaart van kraftpapier geplakt. Ik heb wat vlindertjes gestanst en deze bewerkt met spray inkt en ook deze op de kaart bevestigd. Ook heb ik met de versamark marker nog wat randjes gemaakt en bewerkt met embossingpoeder om het af te maken. Het resultaat: een mooie blauwe vlinderkaart!
This makes me happy: creatief bezig zijn makes me happy. Ik word er blij van. Gewoon even lekker niks en een beetje freubelen. Heerlijk. Het volgende kaartje is daar een resultaat van. Wederom heb ik een Dutch Doobadoo shape art mal gebruikt. Deze keer in combinatie met roze (wat echt helemaal niks voor mij is...) cardstock. De achtergrond is gemaakt met een mask en de metallic PanPastels. De stempelafdruk is gezet op dcp papier met versamark en vervolgens bewerkt met zwart embossingpoeder. De stempelafdruk is ingekleurd met faber castell pitt pens en toen op het roze cardstock bevestigd met foamtape. Beetje opleuken met bloemetjes. een tag en een tekststempel en zo was ook deze kaart af!

zondag 18 mei 2014

Stoere dames

Afgelopen week heb ik eens wat tags gemaakt. Deze tags met stoere meiden zijn uiteindelijk echt leuk geworden en eerlijk waar niet heel moeilijk om te maken! Hoe dan? Ik leg het jullie uit:
Je neemt een tag (ik heb de tags van Joy gebruikt). Dan kies je een mooie stempel voor de achtergrond. Deze stempel beïnkt je met twee kleuren distress stains. Stempel op de tag zetten, de heattool er even op en je achtergrond is gereed. Volgende stap: de meisjes stempelen. De meisjesstempels heb ik beïnkt met versamark en afgestempeld op de tag. Zwart embossingpoeder erop en smelten met de heattool. Wanneer de embossingpoeder droog en afgekoeld is kun je de stempel inkleuren. Ik heb dit gedaan met mijn Faber Castell pitt pens met brush tip. Ik werk nu eenmaal graag met Faber Castell :-) Bij de eerste tag heb ik met een versamark stift wat inkt aangebracht in de hoekjes en hier nog wat embossingpoeder opgedaan van Stampendous.Als je wilt kun je dan nog een leuke tekststempel erbij stempelen zoals ik bij het tweede dametje heb gedaan. En klaar zijn je tags!


zondag 11 mei 2014

Layout: memories

Afgelopen vrijdag waren mijn pap en mam 34 jaar getrouwd. Als klein cadeautje heb ik een layout gemaakt met de 'couture' papierlijn van Graphic 45.


Ik ben begonnen met een effen stuk cardstock en dat beïnkt. Een stuk dessinpapier gesneden en aan de rechterkant geplakt. Vervolgens een ander stuk papier bewerkt met de distresstool en dat er overheen geplakt. Het lijstje is gemaakt van een stuk chipboard met daaroverheen een opengesneden stuk dessinpapier. De layout nog wat versierd met chipboard en bloemen en klaar! Een hele mooie herinnering voor mijn pap en mam.

Detailfoto's:
dinsdag 6 mei 2014

Every possibility....

Deze keer heb ik geen lay out of project gemaakt. Nee, ik ben druk aan het prutten en tutten met mijn Faber Castell spulletjes dus deze keer heb ik zelf getekend! Ik heb daarvoor gebruikt: een stevig aquarelpapier (300 gr.), gelato's, pitt pens, brush pens en stempels...

De achtergrond gemaakt met gelato's, goed sprayen met water en kliederen maar... Toen de vlinder getekend, eerst met potlood, daarna met een pitt pen (met brush-tip) de lijnen mooi duidelijk gemaakt. Toen heb ik de vlinder met diverse kleuren gelato's ingekleurd en diepte aangebracht met de big brush pen. Mooie tekst erbij gezet en een leuke klaproos gestempeld. Ook de klaproos heb ik bewerkt met gelato en pitt pen.

Dat was het weer voor vandaag!